onsdag 26 augusti 2009

Virkade handledsvärmare

Nu när det börjar dra sig hösterut har jag stickat två par muddar. De första, som är virkade i Safran, är efter ett mönster från whiletheyplay (som har en massa andra jättefina saker) och de andra är improviserade i ett bomullsgarn från Stoff och Stil. Jag får säga att jag framför allt är nöjd med de bruna, som blev väldigt mjuka och bekväma, och lagom varma.


Det första paret...


...och det andra

måndag 10 augusti 2009

Docka färdig

Nu har amigurumi-flickan som jag jobbat på ett tag blivit färdig. Den har egentligen varit nästan färdig rätt länge, men jag har inte haft något moulinégarn. Nu har jag i alla fall köpt det och kunnat sy på ögon på henne!



Gjord i bomullsgarn efter eget huvud, med hår av DMC-garn. Så småningom ska jag köpa knappar att sätta på hennes jacka. Hon kan väl få heta... Klara.

Monster!

Det har inte blivit så mycket färdigt på sistone... Jag har börjat på ett par muddar, men garnet tog slut. Jag har börjat på en hatt, men garnet tog slut. Jag har börjat på ett par byxor, men tyget tog slut (glömde köpa till fickor). Men nu har jag i alla fall köpt mer garn till spetsen jag gör till min klänning, så den lär bli färdig när som helst nu!

I trädgården finns det en massa krusbär (fast de börjar bli övermogna), en del hallon och en massa massa vinbär. Jag satt, intet ont anande, och åt jättesura vita vinbär när jag plötsligt blev attackerad av (såg) ett fasansfullt monster - på mitt vinbär!



Ve och fasa!



Det verkar vara någon sorts nymf, men jag vet inte vad för någon...